2020-10-30 07:49:43• hírek • Szatmár.ro

Alig maradt a megyében olyan iskola, ahol hétfőtől még zöld forgatókönyv szerint zajlana az oktatás

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség épülete / Archív felvétel
A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség épülete / Archív felvétel

Országszerte 3493 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás – tájékoztatott a tanügy-minisztérium. Szatmár megyében 3 ilyen iskola és egy óvoda van.

A megyei tanfelügyelőségek által csütörtök délig közölt adatok értelmében az ország 9207 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 4956-ban a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás folyik, 3493 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online történik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy az ország 377 iskolájában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 3116 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

Szatmár megyében a tanintézmények több minte fele már sárgára váltott

Szatmár megyében a 134 önálló jogi személyiségként működő tanintézmény közül jövő héttől már csak 53-ban fogadják a teljes diákságot, 78 iskolában hibrid oktatással folyik majd a tanítás, míg három iskolában és egy óvodában teljes mértékben átálltak a piros forgatókönyvre.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség honlapján közzétett listát tanulmányozva, bárki megtudhatja, melyik iskolában milyen forgatókönyvet fognak követni november 2. és 6. között.

Szatmárnémetiben és Nagykárolyban például már nincs olyan iskola vagy óvoda, ahol az összes osztály minden diákját fizikai valójában fogadnák, sőt vidéken is egyre több iskola áll át hibrid órák tartására.

Ami megyénk piros forgatókönyves iskoláit illeti, Szatmárnémetiben a Mihai Eminescu Főgimnázium kényszerült már ezen a héten az online digitális oktatás teljes körű bevezetésére, miután több diák is megfertőződött, ráadásul különböző osztályokból. Városunkban a 29-es számú óvoda is pirosra váltott, míg vidéken a csomaközi és a kálmándi általános iskolákban is hasonló a helyzet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: